Hoe snel verwarmt een infraroodpaneel een kamer?

een infraroodpaneel een kamer

Infraroodpanelen zijn zeer energiezuinig, omdat ze de objecten waar ze overheen gaan verwarmen in plaats van de omringende lucht op te warmen. Ze genereren ook een natuurlijke, geruststellende warmte die lijkt op die van de zon, zonder de schadelijke UV-stralen. Hierdoor zijn ze ideaal voor het verwarmen van een kamer of huis. Ze zijn zeer eenvoudig te installeren en kunnen in bestaande spouwmuren worden gemonteerd. Het wordt echter altijd aanbevolen dat u een professionele installateur raadpleegt om de compatibiliteit met uw bestaande elektrische systeem te garanderen en om overbelasting van circuits te voorkomen.

infrarood paneel

Terwijl de infraroodgolven over uw meubels, muren en vloeren gaan, zenden ze die warmte terug de kamer in. Bovendien creëren ze geen condensatie op oppervlakken zoals ramen of deuren zoals traditionele radiatoren. Hierdoor duurt het minder lang voordat uw huis is opgewarmd en voelt de lucht comfortabeler aan bij lagere temperaturen.

Het duurt maximaal 3-10 minuten voordat een infraroodpaneel de kamer begint te verwarmen nadat het is geactiveerd. De kamer zal echter niet onmiddellijk warmer aanvoelen vanwege de manier waarop infraroodgolven worden geabsorbeerd door koude voorwerpen en vervolgens opnieuw de kamer in worden uitgezonden. Dit gebeurt als natuurlijk bijproduct van het proces en staat niet los van de verwarming.

Hoe snel verwarmt een infraroodpaneel een kamer?

Bovendien zijn infraroodpanelen, in tegenstelling tot radiatoren, zo ontworpen dat ze qua warmte-intensiteit niet van nul naar 100 gaan, omdat dit zou leiden tot een hardere, minder comfortabele warmte. In plaats daarvan warmen ze geleidelijk op gedurende een periode van minuten en blijven ze vervolgens op dezelfde manier warmte uitstralen zolang ze aan staan.

Vanwege deze geleidelijke opwarming zijn infraroodpanelen geschikter voor gebruik in woningen met slechte isolatie, omdat ze helpen voorkomen dat tocht de temperatuur van de kamer te snel afkoelt en vervolgens weer opwarmt. Bovendien is infraroodverwarming effectiever dan convectieverwarming voor astmapatiënten en allergieën, omdat de verwarmde omgevingslucht niet naar het plafond en naar de vloer wordt gedwongen, waar stof kan worden opgewerveld.

Ten slotte zijn infraroodstralers veel gemakkelijker te onderhouden dan traditionele radiatoren, omdat ze geen pomp of motor hebben en dus geen luchtfilters of smering nodig hebben. Bovendien zijn ze stil in gebruik en kunnen ze dus worden gebruikt in slaapkamers en andere privéruimtes.

Met een breed scala aan ontwerpen, afwerkingen en stijlen kunt u het infraroodpaneel kiezen dat het beste bij uw ruimte en interieur past. Van strakke en eigentijdse ontwerpen tot ontwerpen die op kunstwerken lijken, er zijn opties voor elke esthetische voorkeur. Ze zijn bovendien slank en compact, waardoor ze minder ruimte in beslag nemen dan traditionele radiatoren en je kunt ze op schilderijhoogte aan je muur of aan het plafond monteren. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat u de perfecte match voor uw huis kunt vinden. Ze kunnen zelfs zo worden gemaakt dat ze bij uw behang passen, waardoor een naadloze look en feel ontstaat.